Fjäril på lila blomster

Ekobankens delårsrapport

Arbetet pågår fortsatt med att utveckla Ekobanken i en tid av oro med efterverkningar från en pandemi, parallellt med en klimatkris och minskning av biologisk mångfald, krig och oroligheter men även ett uppvaknande i samhället om pengars kraft i samband med omställning. Vi tror på transparens för att ändra det finansiella systemet i en hållbar riktning. Vi anser att pengar ska vara verktyg för att skapa förändring och möjligheter. Upplysning, bildning, kunskap och information är en grund för utveckling och förståelse.

Ekobanken redovisar för perioden ett resultat före skatt på 1,2 (2,5) mkr per 2024-06-30 (siffror inom parantes är motsvarande period föregående år). Resultatet påverkas negativt av en post på 1,6 mkr som är relaterar till nettoresultat av finansiella transaktioner. Kvaliteten i bankens kreditportfölj är fortsatt mycket god och banken har inte haft några konstaterade kreditförluster under första halvåret.

Ekobankens delårsrapport kan du läsa i sin helhet här.

- Jag är mäkta stolt över det arbete Ekobanken utför! Och det tål att upprepas – ja, det spelar roll var dina pengar placeras. Låt oss hoppas på ljusare tillvaro och tillsammans arbeta för en bättre värld. Vilken gemensam kraft som står bakom Ekobanken – kunder, ägare, förtroendevalda, medarbetare, samarbetspartners – stort tack! säger bankens vd Maria Flock Åhlander.